ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η δράση του ‘I love dyslexia’ επεκτείνεται στην εκπαίδευση καθηγητών από την  Ελλάδα και το εξωτερικό στους πρότυπους ολιστικούς τρόπους εκπαιδευτικής προσέγγισης μαθητών µε ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στη διδασκαλία της Αγγλικής ως ξένη γλώσσα. Η εκπαίδευση βασίζεται στο πρωτογενές υλικό του ‘I love dyslexia’,  του μοναδικού βραβευμένου (Διαγωνισμός "Η Ελλάδα Καινοτομεί!) εκπαιδευτικού οργανισμού για την καινοτομία στην παιδεία στην Ελλάδα και διεθνώς στον τομέα της διδακτικής της ξένης γλώσσας σε μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές διαφορετικότητες, καθώς και στα καινοτόμα προγράµµατα που εφαρμόζονται σε αυτό, αποσπώντας τιµητικές διακρίσεις από τα Υπουργεία Παιδείας & Ανάπτυξης. Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, η χρήση τελευταίων τεχνολογιών και ο ιδιαίτερα διαµορφωµένος χώρος του ενώνουν µε πρότυπο τρόπο την αρχιτεκτονική µε την εκπαίδευση, δημιουργώντας έναν μοναδικό ‘κόσμο’ εργαλείο, απαραίτητο για την υποστήριξη και υλοποίηση του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράµµατος του. Οι εκπευδεύσεις χωρίζονται σε 2 άξονες:

Α. 14ώρα βιωματικά σεμινάρια από την Επιστημοκή Υπέυθυνη του ILD κα. Αγγελική Παππά, όπου δίνονται πρακτικές λύσεις και νέες προοπτικές στη διδακτική των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στον τομέα της ξένης γλώσσας. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νεα γνώση σε οποιοδήποτε περιβάλον διδάσκουν.

Β. Ομάδες εποπτείας ειδικών παιδαγωγών - καθηγητών αγγλικών που έχουν εκπαιδευτεί στο ILD, με επικεφαλή την κα. Αγγελική Παππά. Στόχος των ομάδων είναι η συνεχής καθοδήγηση και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εξέλιξη και στήριξή τους στο αντικείμενο εργασίας τους.