Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ

Το φιλοσοφικό πλαίσιο πίσω από τον σχεδιασμό του χώρου του ‘i love dyslexia’ βασίζεται στην ανάγκη για νέες ιδέες και προσεγγίσεις στον τρόπο εκπαίδευσης, που μπορούν να διαμορφώσουν και να εξελίξουν τις προσωπικότητες των μαθητών.

Σε αυτή τη λογική, οι εγκαταστάσεις μας επιλέχτηκαν και διαμορφώθηκαν με σκοπό τη δημιουργία ενός χώρου εκπαίδευσης, ικανού να ‘διδάξει’ και να εμπνεύσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, καλύπτοντας τις πολύπλευρες ανάγκες τους.

Η απόδοση ηρεμίας, καθαρότητας και ισορροπίας σκανδιναβικού χαρακτήρα, σε συνδυασμό με τις ανατρεπτικές ιδέες, που υπογραμμίζουν την ποιότητα και τη δομή των μαθημάτων, ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους.

Η ισορροπία χρωμάτων, σχημάτων και υλικών σε συνδυασμό με τις πιο εξελιγμένες διαδραστικές τεχνολογίες ενεργοποιεί το αίσθημα της γόνιμης περιεργείας, αλλά και την ανάγκη για δημιουργική εκπαιδευτική ενασχόληση. Καμπυλωτές φόρμες, φως, ξύλο, χρώμα, μουσική και μυρωδιές, δημιουργούν ατμόσφαιρα χαράς και κινητοποιούν τη διάθεση για μάθηση και προσωπική ενδυνάμωση.